عبارات

نوشتارها و گفتارهای یوسف شیخی (مدرّس و پژوهشگر فلسفه) در عرصه‌ی فرهنگ و اندیشه.

عبارات

نوشتارها و گفتارهای یوسف شیخی (مدرّس و پژوهشگر فلسفه) در عرصه‌ی فرهنگ و اندیشه.

عبارات

«عبارتُنا شَتّى و حُسنُک واحد»
عبارات؛ مجموعه نوشتارها و گفتارهای یوسف شیخی (مدرّس و پژوهشگر فلسفه) در عرصه‌ی فرهنگ و اندیشه.

نویسنده مستقل کتاب های: پرواز از جام جهانی، ظرفیت شناسی ژانرهای سینمایی برای ارائه مفاهیم دینی، فیلمنامه هَه، سلوک فرم؛ بررسی سیر تکوین فرم در فیلمنامه دینی.

نویسنده همکار کتاب های: یسبحون؛ هجده روایت از قرآن، پایی در غزه؛ شانزده روایت از «ما و غزه».

ویراستار کتاب: معنای زندگی از دیدگاه خیام و بکت، نوشته رقیه رنجبر، انتشارات شبگیر.

نویسنده مقالات، جستارها و یادداشت های متعدد در روزنامه ها و نشریات و مجلات و فصلنامه های علمی از جمله: 19 دی، جام جم، اعتماد، ققنوس هنر، نگارستان، طوبی، رواق هنر و اندیشه، دین و رسانه، عصر اندیشه، تصویرنامه، زیباشناخت، پژوهشنامه مذاهب کلامی، مطالعات میان رشته ای هنر و علوم انسانی، روایت ایرانی و...

آثار در دست انتشار: تاریخ گسست، گذار از ابن تیمیه متخیل و...

آثار منتشر نشده: مجموعه مقالات فلسفی، مجموعه مقالات کلامی، مجموعه مقالات سینمایی، مجموعه یادداشت ها و نقدها، مجموعه روایت ها، مجموعه اشعار، مجموعه داستان ها و...


نویسندگان

۶ مطلب در آذر ۱۴۰۳ ثبت شده است

در دبیرستان علم و زندگی مشهد، مشغول تدریس «پیام‌هایی از آسمان» بودم. بحث از امید بود که
رسیدیم به این آیه‌ی "لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ" (زمر/۵۳)؛ یعنی از رحمت خدا ناامید نشوید. 
گفتم: «بچه‌ها رحمت بیان دیگری است از عشق و عشق یعنی دوست داشتن زیاد تا حد از خود گذشتن. عشق مثل بحر مواجی است که بی کرانه است. عشق خدا هم بی حد و حصر است، پس از رحمت خدا هیچ وقت نامید نشوید!».
ناگاه نگاهم افتاد به دانش آموزی که روی نیمکت را سیاه کرده بود و داشت چیزی می‌کشید. آهسته بالای سرش رفتم و درختی سرسبز، کلبه ای و گلی زیر نور آفتاب را دیدم که با خطوطی سفید از دل سیاهی سر برآورده بودند.
دانش آموز التماس می‌کرد که «آقا لطفا منفی نگذارید! دیگه تکرار نمیشه!».
برگشتم و در دفترم جلوی اسمش ۲۰ گذاشتم.
باورش نمی‌شد. گفت: ۲۰! یعنی من ۲۰ گرفتم؟!
گفتم: «درس امروز ما همین کار خلاقانه‌ای است که پسرمان کرد؛ ساختن زندگی از دل سیاهی‌ها».
دانش آموزی دستش را بالابرد و گفت: «آقا! از رحمت خدا ناامید نشوید!».


#امید
#زندگی
#یوسف_شیخی

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۰۳ ، ۱۱:۵۵
یوسف شیخی

این کتاب آغازگر راهی نو در مطالعات دینی سینما به‌ویژه «نظریه فیلم نامۀ دینی» است و می کوشد با کنکاش در بنیادهای ناپرسایی ما درباره ماهیت فلسفی فیلم نامۀ دینی، فرایند تکوین فرم و ساختار نهایی فیلم نامۀ دینی را ترسیم کند. به نظر می رسد حوزه مطالعاتی فیلم نامۀ دینی و کلان تر از آن نظریه پردازی سینمای دینی در سال های اخیر دچار نوعی رخوت، یکنواختی و انفعال شده و نیازمند پویاسازی و خلاقیت‌های تئوریک است. اثر حاضر برای نخستین بار کوشیده است مباحث نظری فرم را که معمولاً در هنرهای تجسمی به کار می رود، به ادبیات نظری فیلم نامۀ دینی وارد سازد.
اهمیت کتاب «سلوک فرم؛ بررسی سیر تکوین فرم در فیلم نامۀ دینی» در این است که قصد دارد در حوزه مطالعه دینی فیلم نامۀ داستانی، رسالت فراموش‌شدۀ انقلاب اسلامی ایران را -که در اصل انقلابی فرهنگی بوده است- از حیث یک بررسی ساختاری و فرمال در حد توان تحقق بخشد و بدین منظور به یکی از موضوعات مهم و ضروری مطالعات دینی سینما؛ یعنی مقوله فرم دینی سینما به طور عام و فرم دینی فیلم نامه به طور خاص پرداخته است. درک رابطه فرم و دین و پژوهشی عمیق در این رابطه به ما خواهد آموخت: «دینی‌بودن یک اثر هنری به فرم ویژه آن است نه به سوژه دینی آن».

پژوهشگر این کتاب، محققی علاقه مند به حوزۀ مطالعات میان رشته ای، در پژوهش هایی که پیش از این منتشر کرده است و نیز حجم قابل توجهی از نقدها و مقالات و یادداشت هایی که هنوز مجال انتشار رسمی نیافته اند، همواره دغدغه و توجه جدی خود را به روایت شناسی و مطالعه فرم ها و ساختارها و الگوهای بنیادین روایی نشان داده است. بدون شک، پرداختن به این ایده جسورانه، علاوه بر همت بالا، نیازمند پشتوانه ای علمی در حوزه علوم اسلامی و هنر نمایش است که بحمدلله پژوهشگر محترم با موفقیت در این عرصه قدم گذاشته است.
در پایان لازم است از پژوهشگر ارجمند جناب آقای یوسف شیخی در پدیدآوری این اثر و نیز استادان محترم دانشکده دین و رسانه و اداره‌کل پژوهش‌های اسلامی رسانه، از‌ جمله حجج اسلام: آقایان دکتر عبدالله متقی‌زاده، سیدحمید میرخندان، مهدی داودآبادی، غلامرضا یوسف زاده و دکتر حمید تلخابی که با دیدگاه های عالمانه خود به غنای این اثر کمک کردند، تشکر و قدردانی کنیم.

🔰لینک مطلب: 

http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2990?search[key]=

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۰۳ ، ۱۱:۵۱
یوسف شیخی

شناسنامه کتاب
سلوک فرم؛ بررسی سیر تکوین فرم در فیلم‌نامه دینی/ کد: 2990
پژوهشگر: یوسف شیخی
ناشر: دین و رسانه وابسته به اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی رسانه سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
به اهتمام: گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی و بین‌الملل دین و رسانه
ویراستار: اعظم خوش‌گفتار
طرح جلد: امیر اکبرزاده
صفحه‌آرا: الهه صابری
نوبت چاپ: اول/ 1403
چاپ: چاپکو
بها: 1600000 ریال

 

#سلوک_فرم
#یوسف_شیخی
#تازه_های_نشر
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۰۳ ، ۱۱:۴۶
یوسف شیخی

این کتاب ۳۰۳ صفحه‌ای چاپ بیست و پنجم «تسلی بخشی‌های فلسفه» نوشته آلن دوباتن است که سال ۱۴۰۲ در ۷۷۰۰ نسخه، توسط انتشارات ققنوس وارد بازار نشر گردید.
کتاب در شش بخش به تسلی بخشی های فلسفه‌ی سقراط، سنکا، اپیکور، مونتنی، شوپنهاور و نیچه در مواجهه با رنج‌های ناشی از عدم محبوبیت، کم پولی، ناتوانی، قلب شکسته و سختی‌ها پرداخته است و در پایان نیز، یادداشت‌ها و نمایه کتاب آمده است.
بیان مترجم می‌توانست برای مخاطب روان‌تر از این باشد. 
آلن دوباتن در این کتاب ضمن آشنا ساختن خواننده با دیدگاه‌های فلسفی فلاسفه‌ی نامبرده، به وجوه کاربردی فلسفه در کاستن از مرارت‌ها و رنج‌های آدمی توجهی ویژه نشان می‌دهد.
جالب‌ترین بخش کتاب، به نظر من بخش چهارم آن بود با عنوان «تسلی بخشی در مواجهه با ناتوانی و نابسندگی» که به دیدگاه‌های میشل دو مونتنی فیلسوف عصر رنسانس می‌پرداخت.

 

#معرفی_کتاب 
#تسلی_بخشی‌های_فلسفه
#فلسفه‌ی_کاربردی
#آلن_دوباتن
#یوسف_شیخی
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۰۳ ، ۱۱:۴۲
یوسف شیخی

فلسفه برای من، نه یک رشته‌ی دانشگاهی، بلکه به مثابه نوعی سلوکِ فکری و روشِ دانش‌پژوهانه بوده است. 
روز جهانی فلسفه را خدمت همه‌ی اساتید و دانشجویان و پژوهشگران و علاقه مندان این رشته تبریک می‌گویم.

 

#روز_جهانی_فلسفه
#تبریک
#یوسف_شیخی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۰۳ ، ۱۱:۳۷
یوسف شیخی

✅بریده‌ای از کتاب پایی در غزه
در بین بسیاری از فیلسوفانی که استعمار را توجیه می کنند تا مرد سفید اروپایی شاد و خوشبخت زندگی کند ژیل دلوز سمت کشورهای استعمار شده می ایستد و از حق مسلم فلسطین میگوید از اینکه «آنچه فلسطینی ها پرتاب میکنند سنگهای خودشان است، سنگهای زنده سرزمینشان امروز به خوبی می دانم که چطور ابتدا ذهن به استعمار در می آید و بعد زمین و خاک تقدیم استعمارگر می شود. نه اینکه نباید فلسفه غرب خواند، اما سطل آبی باید ریخت بر باور اینکه مسیر اندیشه ما از مسیر اندیشه غربی میگذرد. فلسفه در غرب نسبتی با روح زمانه غربی دارد؛ روحی که جان مایه آن سلطه بر دیگری است و باید در این روح زمانه رخنه کرد تا عالمی جدید داشت و فلسفه و اندیشه ای جدید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۰۳ ، ۱۱:۲۷
یوسف شیخی