عبارات

نوشتارها و گفتارهای یوسف شیخی (مدرّس و پژوهشگر فلسفه) در عرصه‌ی فرهنگ و اندیشه.

عبارات

نوشتارها و گفتارهای یوسف شیخی (مدرّس و پژوهشگر فلسفه) در عرصه‌ی فرهنگ و اندیشه.

عبارات

«عبارتُنا شَتّى و حُسنُک واحد»
عبارات؛ مجموعه نوشتارها و گفتارهای یوسف شیخی (مدرّس و پژوهشگر فلسفه) در عرصه‌ی فرهنگ و اندیشه.

نویسنده مستقل کتاب های: پرواز از جام جهانی، ظرفیت شناسی ژانرهای سینمایی برای ارائه مفاهیم دینی، فیلمنامه هَه، سلوک فرم؛ بررسی سیر تکوین فرم در فیلمنامه دینی.

نویسنده همکار کتاب های: یسبحون؛ هجده روایت از قرآن، پایی در غزه؛ شانزده روایت از «ما و غزه».

ویراستار کتاب: معنای زندگی از دیدگاه خیام و بکت، نوشته رقیه رنجبر، انتشارات شبگیر.

نویسنده مقالات، جستارها و یادداشت های متعدد در روزنامه ها و نشریات و مجلات و فصلنامه های علمی از جمله: 19 دی، جام جم، اعتماد، ققنوس هنر، نگارستان، طوبی، رواق هنر و اندیشه، دین و رسانه، عصر اندیشه، تصویرنامه، زیباشناخت، پژوهشنامه مذاهب کلامی، مطالعات میان رشته ای هنر و علوم انسانی، روایت ایرانی و...

آثار در دست انتشار: تاریخ گسست، گذار از ابن تیمیه متخیل و...

آثار منتشر نشده: مجموعه مقالات فلسفی، مجموعه مقالات کلامی، مجموعه مقالات سینمایی، مجموعه یادداشت ها و نقدها، مجموعه روایت ها، مجموعه اشعار، مجموعه داستان ها و...


نویسندگان

۲ مطلب در اسفند ۱۴۰۳ ثبت شده است

 

اگر در پی روایتی شرقی و کره‌ای از نقد مناسبات ابزورد و بی معنا شده‌ی زندگی مدرن باشیم، آثار سینمایی لی چانگ-دونگ، رمان نویس و کارگردان کره‌ای، در کنار دیگر فیلمسازان برجسته‌ی کره‌ای همچون کیم کی دوک و بونگ جون هو، می‌توانند منبعی غنی و الهام بخش برای دست یافتن به این نقطه نظر باشند.
چانگ-دونگ در ادامه‌ی سنت انتقادی فیلمسازانی همچون آندری تارکوفسکی، اینگمار برگمان، ترنس مالیک می‌کوشد با پیوند زدن سینما به ادبیات و حرکت آرام دوربین و میزانسن های طبیعی، جست‌وجوی معنایی برای زندگی را محور آثار خویش سازد. او با ساختن فیلم‌هایی تأمل برانگیز همچون Oasis(۲۰۰۲)، Poetry(۲۰۱۰) و Burning(۲۰۱۸) گام‌هایی محکم در ادامه‌ی سنت مألوف زیبایی شناسانه سینمای فلسفی و روشنفکرانه برداشته است، با این تفاوت که قهرمانان چانگ-دونگ نه از میان شاعران و نویسندگان و هنرمندان و طبقه‌ی به اصطلاح الیت جامعه، بلکه مردم معمولی و غالبا کارگران روزمزد هستند که هر روز در صف اتوبوس و نانوایی و خیابان می‌بینیم. آدم‌هایی که هنوز مسخ مدرنیته نشده‌اند، مثل کارگر جوان خوش قلب فیلم واحه(۲۰۰۲) که عاشق دختری افلیج و زمین‌گیر و طرد شده از سوی خانواده اش می‌شود و  اطرافیان و خانواده‌ی جوان، مهر و شفقت او را نوعی جنون و سبکسری می‌پندارند، یا زن مسن فیلم شاعری (۲۰۱۰) که کارگر و پرستار خانگی است و برای درمان آلزایمرش به کلاس شعر پناه می‌برد، یا جوان ثروتمند فیلم‌ سوزاندن (۲۰۱۸) که از فرطِ بی‌معنایی هر یکی دو ماه یکبار گلخانه‌ای متروک (دختری تنها و بی پناه) را می‌سوزاند و سوختنش را به نظاره می‌نشیند و از قضا یکی از قربانیانش معشوقه و دوست دوران کودکی پسر جوان روستایی (لی جونگ-سو) است که از تنهایی رنج می‌برد و می‌خواهد رمان نویس شود و گویی نوشتن رمان برای او به مثابه راهی است برای فائق آمدن بر تنهایی.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ اسفند ۰۳ ، ۱۷:۴۴
یوسف شیخی

🔘سلسله گفت‌وگوهای  "قدرِ وحی"
ویژه ماه رمضان با حضور اساتید و محققان ارجمند
پاسخ به یک پرسش:
انسان امروزی چه مواجهه‌ای با قرآن می‌تواند داشته باشد که با آن انس پیدا کند؟

⭕️ قرآن و انسانِ معنا باخته؛ مواجهه‌ای مسئله‌مند و غیر اسکولاستیک

👤  یوسف شیخی
👤 میزبان: نورا نوری‌صفت

📆 یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

 

تماشای این برنامه در اینستاگرام

و اینستاگرام

و یوتیوپ

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ اسفند ۰۳ ، ۱۷:۳۳
یوسف شیخی